Triumph Motorcycles

winter-bonneville.jpg

Motor Tips & Tricks voor de Winter

Als je de motor in een winterslaap doet en niet  meer gaat motorrijden, hebben onze monteurs een aantal tips voor je om de motorfiets op een goede manier te stallen:
  • Voor je de motor te slapen legt voor de winter, moet je hem goed poetsen en drogen. Daarna breng je er een waxlaag op aan, om roest en oxidatie van het vocht tegen te gaan. Bij een motorfiets liggen er natuurlijk een aantal belangrijke onderdelen bloot. Stal hem voor het behoud van je motorfiets  altijd op een droge plaats.
  • Het is verstandig dat de banden van de grond blijven. Dat kan heel simpel door de machine op de middenbok te zetten en, als die ontbreekt, op een stuk karton te parkeren. Het is ook raadzaam om de bandendruk te controleren en de banden een normale spanning te bezorgen om zo vervorming tegen te gaan.
  • De benzinetank moet tot aan de rand gevuld zijn om condens of oxidatie in het bovenste gedeelte te voorkomen. Het is ook aan te raden om een flesje Forte door de benzine te gooie om te voorkomen dat de bezine de injectie of cabarateurs aantast.
  • De accu moet op een vorst vrije loccatie worden opgeborgen. De beste oplossing is haar aan te sluiten op een druppellader. Die laadt de batterij op alsof ze werkelijk in bedrijf is. Het voordeel hiervan is dat je de levensduur van dit belangrijke onderdeel verlengt. Ook het herstarten van de motor zal dan probleemloos verlopen. 
  • Het slechtste dat je tijdens deze winterperiode kan doen, is je motor af en toe kortstondig laten draaien. Het duurt een half uur voor de krachtbron rijdend op bedrijfstemperatuur komt. Met eventuele korte draaibeurten bij stilstand, maak je de batterij leeg. Het is dus veel beter om de motor gewoon te laten staan. 

Weten we allemaal dat doorrijders echte ijzervreters zijn die er geen moeite mee hebben om de barre winter te weerstaan. Zelfs niet op een motor. Toch zijn er een aantal zaken waar je ook dan op moet letten. Hoe bescherm je de motor tegen pekel? en hoe ga je in de winter om met glad wegdek?

Als je een echte winter doorrijder bent, is het verstandig om voor de winter een afspraakt te maken voor een wintercheck. Zodat je zeker weet dat je met een 101% goede motor op pad gaat.  

 

 

Deel deze pagina op:

Bel 050 5779199